Utusan Malaysia, 14 Februari 2007 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Kajian mendapati profil kepintaran emosi (EQ) bakal guru di negarea ini tidak begitu menonjol, sekali gus menuntuk sukatan perguruan disemak semula supaya tumpuan dapat diberikan terhadap subjek yang boleh dipertimbangkan aspek itu.