Berita Harian, 10 Mac 2007 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Sempena Hari Wanita Sedunia, Setiausaha Agung pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB), Ban Ki-Moon, menggesa semuanegramengambil langkah menamatkan keganasan terhadap wanita dengan mengubah budaya serta sikap membiarkan wanita dipuku, diserang secara seksual dan tindakan berunsur penderaan ini.