Utusan Malaysia, 10 September 2007 - Md Shukri Shuib (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Bajet 2008 sekali lagi memartabatkan agenda pebasmian kemiskinan bagi melahirkan strata masyarakat yang stabil dan saksama, yakni tiada yang dominan dan tiada yang terpinggir