Berita Harian, 11 Julai 2007 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Sikap dan pendirian manusia terhadap masalah kemiskinan sejak berkurun adalah berbeza. Ada segolongan manusia yang berzuhud dan mengambil jalan hiduo susah dan melarat.