Utusan Malaysia, 29 Jun 2007 - Saodah Abdul Rahman Dr (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Pelbagai usaha dan perancangan telah dilaksanakan oleh kerajaan untuk membasmi kemiskinan dan membentuk sistem kemasyarakatan yang tersusun dan berwibawa. Kemiskinan tidak mungkin dapat dihapuskan begitu mudaholeh masyarakat di dunia ini kerana tafsirannya berbeza di antara negara miskin dan kaya.