Utusan Malaysia, 03 Januari 2007 - Shahrom Md.Ariffin (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Dewasa ini sudah wujud jurang dalam pengagihan ekuiti pemilikan hartanan bandar antara kaum yang mana bumiputera masih ketinggalan jauh.