Utusan Malaysia, 27 September 2007 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Pihak berkuasa tempatan (PBT) yag seringkali diselubingi dengan pelbagai tanggapan negatif ekoran wujudnya kerenah birokrasi hingga menimbulkan rungutan orang ramai, bakal memasuki fasa baru dari segi penawaran perkhidmatannya melalui sistem elektronik.