Berita Harian, 06 Ogos 2007 - Kassim Thukiman (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Kini, institusi pengajian tinggi awam (IPTA) mempunyai tanggungjawab semakin dan mencabar. IPTA diminta memainkan peranan penting dalam menghasilkan graduan yang cemerlang dari segi akademik dan keterampilan sahsiah. Justeru, pelbagai program dan aktiviti akademik dirancang dan digarap untuk memastikan graduan betul-betul berkualiti untuk menghadapi saingan dalam pasaran pekerjaan.