Utusan Malaysia, 16 Ogos 2007 - Novandri Hasan Basri Dr (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Usaha perpaduan nasional mesti dilakukan secara berterusan dan pragmatik agar tercapai dalam satu rangka masa yang praktikal dan rasional. Realitinya, perpaduan nasional adalah satu sikap positif yang perlu dipunyai oleh setiap bangsa Malaysia.