Berita Harian, 26 Januari 2006 - Melati Mohd Ariff (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Dengan dibayangi ancaman krisis air, debat dan perbincangan untuk mncari 'penawar' bagi menangani impak yang mungkin menjerut kesejahteraan negara dan orang ramai, kerajaan begitu aktif menerokai isu kritikal ini dan hasilnya jelas terkandung di dalamRancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9).