Harian Metro, 05 April 2007 - Isma Ismail (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Akhir-akhir ini sungai utama yang dulunya mempunyai aliran baik dan airnya jernih ini bertukar menjadi semakin cetek dengan kualiti air semakin teruk, nampak berkelodak dan keruh.