Berita Harian, 31 Januari 2007 - Gurmit Singh (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9) tidak memberi komitmen jelas terhadap usaha mengitar semula tenaga sedangkan masih banyak sisa daripada pelbagai sektor tempatan dibazirkan begitu saja.