Utusan Malaysia ,10 Januari 2007 - Fauzi Jaafar (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Orang Islam tidak perlu berasa asing dan semestinya kembali belajar serta menyesuaikan diri dengan budaya sains Barat sehinggalah benar-benar berada pada landasan untun menyumbang kembali pencapaian ilmuwan sains Islam seperti zaman kegemilangan tamadun Islam.