Berita Minggu, 18 Mac 2007 - Khairul Anuar Abdul Samad (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Tok Kenali adalah nama cukup gah di kelantan. Ulama kesayangan semua lapisan rakyat itu dianggap tiada tolok bandinnya dan kisah hidup beliau menjadi lagenda hingga kini.