Mingguan Malaysia, 18 Mac 2007 - Mohd. Asri Zainul Abidin Dr (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Sering kali kita mendengar orang berkata, Islam agama yang hebat dan membentuk penganutnya menjadi insan bertamadun dan mendahului umat-umat Islam. Pertanyaan tersebut disertakan pula dengan kisah-kisah umat Islam yang berjaya dan gemilang sebagai sokongan. Dengan harapan umat era ini akan terus berbangga dengan Islam mereka dan umat yang lain akan tertarik dengan agama yang agung ini .