Utusan malaysia, 30 March 2007 - A. Mohd Rahimin Sihat (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Antara rahmat yang paling besar dapat kita rasai hasil pengorbanan dan perjuangan Baginda ialah Iman dan Islam. Kedua-dua ini merupakan landasan kepada kita untuk tunduk dan patuh dengan melaksanakan perintah Allah s.w.t membentuk keperibadian yang baik dan terpuji terutama ketika mengharungi cabaran dan dugaan hidup.