Utusan Malaysia, 30 Ogos 2007 - Azman Ibrahim (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Utusan Melayu pada waktu itu satu-satunya akhbar Melayu berindentitikan jati Melayu yang mewakili suara bangsa Melayu bagi menentang penjajahan dan menuntut kebebasan