Berita Harian, 08 January 2007 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Profesor Dr Fuat Sezgin adalah ahli sejarah sains dan teknologi, ulung dan dihormati dalam dunia Isla. Beliau yang kini mencecah usia 83 tahun lahir di Istambu, Turki pada 1924