Berita Harian, 1 Februari 2007 - Abdul Rahman Hashim
Bagaimana wajah Kuala Lumpur 100 tahun lalu? Siapa yang membuka, menghuni danmenyemarakkan kota itu pada akhir abad ke-19? Dalam hal ini kita tidak boleh menisihkan sumbangan besar Haji Abdullah Hukum. pedagang dariKerinci Sumatera yang turut menuntuk ptumbuhan ekonomi Kuala Lumpur bermula 1950-an.