Berita Minggu, 6 Mei 2007 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Tun Dr Ismail Abdul Rahman berkempen di Johor untuk pilihan raya 10 Mei 1969, menyeru supaya memilih kerajaan yang kuatdan bersatu dipimpin satu parti dan mengingatkan rakyat jangan sampai memilih kerajaan campuran. seperti di Indonesia.