Utusan Malaysia, 3 Julai 2007 (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Bangunan Sultan Abdul Samad yang dibina pada 1897 adlah antara 50 khazanah negara yang akan diumumkan sebagai warisan kebangsaan sempena sambutan 50 tahun kemerdekaan.