Berita Harian, 21 Januari 2007 - Mona Ahmad; Nasron Sira Rahim (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Keadaan persekitaran dan pembangunan di sesuatu kawasan berubah antara sekarang dan 40 tahun lalu; berbanding dulu, pembangunan di negara kita kini semakin pesat dan faktor pembangunan persekitaran turut mempengaruhi berlakunya banjir.