Harian Metro, 31 Mac 2007 - Muhd Yusry Affandy Yusuuff Al-hafiz (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Saban tahun pada 12 Rabiulawal, umat Islam akan meraikan sambutan Maulidur Rasul, iaitu detik kelahiran junjungan Nabi Muhammad S.A.W mengadakan perayaan untuk mengingati , memuliakan dan menghayati perjuangan Rasulullah adalah amalan orang yang mencintai baginda.