Kosmo, 17 Oktober 2007 - Subashini Rajandra (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Kemurahan masyarakat Malaysia untuk memberi sedekah kepada pengemis dan kutu rayau, boleh membantutkan usaha kerajaan mengurangkan golongan ini. Ikuti laporan Jabatan Kebajikan Masyarakat(JKM) Wilayah Persekutuan Kuala Lumper membendung gejala mengemis di ibu kota.