Utusan Malaysia, 14 Mei 2007 - Mohd. Arif Atan (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Lorong yang sempit antara dua deretan rumah itu begitu kotor, berlumpur dan dipenuhi sampah sarap. Tidak semena-mena berpuluh-puluh tikus sebesar kucing dengan rakusnya meratah sampah yang ada. Tidak lama seepa itu, berterbang keluar lalat-lalat hijau yang kotor sdari longkang sebelah kanan.