Harian Metro, 22 Februrari 2007 - Fairul Asmaini Mohd Pilus (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Kegiatan ini penting selain menyambung tradisi masyarakat Mah Meri, ia juga mempunyai keistimewaan tersendiri mengutamakan kehalusan seni dan anugerah alam semula jadi.