Berita Harian, 06 Februari 2007 (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Hakikat gejala sosial berlaku di kalangan remaja Melayu kian meruncing perlu diakui semua pihak. Gejala ini, juka tidak diatasi segera boleh menjejaskan usaha melahirkan gerenasi berpeketi mulia. Justeru, program 'Satu Keluarga Satu Kaunselor' (SK2) dilancarkan Perdana Menteri , Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi kelmarin di lihat kaedah terbaru bagi meleraikan masalah itu, sekali gus mengajak ibu bapa memainkan peranan penting dlam pembentukan keluarga sejahtera.