Mingguan Malaysia, 01 April 2007 - Shafinaz Sheikh Maznan (Utusan Melayu (M) Bhd, 2007)
Kanser kolon merupakan kanser yang terdapat di dalam usus besar (kolon) iaitu bahagian bawah sistem pencernaan anda.