Berita Harian, 08 Julai 2007 - Rasid Rahaman (The New Straits Times Press (M) Bhd, 2007)
Fenomena adanya profesional Melayu yang lebih berminat bekerja di luar negara berbanding pulang mencurahkan bakti di negara sendiri mencetus pertanyaan sama ada keadaan ini akan merugikan pembangunan negara.