Kosmo, 26 November 2004
Di Kemboja, orang tengah akan memujuk golongan wanita di kampung-kampung yang miskin dan kotor untuk menyerahkan bayi-bayi mereka dengan membayarnya antara AS$20 dan AS$50, atau bayi-bayi akan dibawa terus dari rumah-rumah anak yatim di kemboja, yang mempunyai tradisi turun-temurun dalam menjual kanak-kanak untuk dijadikan pelacur atau hamba.