Utusan Malaysia, 01 Jun 2004 - Nazarudin Zainun
Walaupun sebelum ini telah terjadi kes-kes penderaan terhadap pembantu rumah tetapi ia tidak separah yang dialami Nirmala Bonat. Kes Nirmala mungkin akan reda dengan sendirinya setelah hukuman dijatuhkan ke atas tertuduh. Tetapi senario ini akan terus berulang tanpa penyelesaian yang tepat.Tindakan paling tegas yang akan diambil ialah menambah lagi syarat-syarat pengambilan pembantu rumah yang akan dibebankan kepada majikan.