Berita Harian, 12 Disember 2002 - Maizura Ismail
Pelaksanaan hukuman mati terhadap pesalah rogol dan sumbang mahram dikhuatiri akan menghalang orang ramai melaporkan kejadian rogol kerana tidak mahu kehilangan ahli keluarga, sekali gus menyebabkan lebih banyak kes tidak dilaporkan.