Berita Harian, 18 November 2002
Beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang terbabit dalam isu keganasan seksual, rogol, penderaan kanak-kanak, keganasan wanita dan hak asasi menyeru kerajaan mempertimbangkan cadangan hukuman mati mandatori terhadap perogol kanak-kanak.