Berita Harian, 25 April 2002 - Mohd Amir Bin Ariffin@Md Rifin
Sejak akhir-akhir ini isu sumbang mahram mendapat sambutan hangat di akhbar tempatan dan begitu hangat dibualkan oleh setiap lapisan masyarakat di negara ini. Penulis berasa terpanggil untuk sama-sama membicarakan isu sumbang mahram kerana ia membabitkan maruah agama Islam dan penganutnya serta maruah bangsa Melayu itu sendiri.