Utusan Malaysia, 17 April 2002 - Mohd. Azmi Abdul Hamid
Teras Pengupayaan Melayu (TERAS) juga melahirkan rasa bimbang dengan berleluasanya jenayah sumbang mahram. Peningkatan kes ini terutama di kalangan orang-orang Melayu amat berbahaya kepada pembinaan masyarakat dan negara yang berakhlak dan berbudi pekerti.