Mingguan Malaysia, 4 November 2001 - Habibah Omar
Johor mempunyai kes penganiyaan kanak-kanak yang ketiga tertinggi di Malaysia selepas Wilayah Persekutuan dan Selangor dengan golongan Melayu merupakan golongan yang paling ramai terlibat dalam masalah tersebut.