Berita Harian, 30 Oktober 2000 - Halina Mohd Noor
Berdasarkan statistik, sebanyak 700 kes membabitkan kes penderaan kanak-kanak dilaporkan tahun lalu manakala perangkaan empat bulan pertama tahun ini pula sebanyak 139 kes yang sama dilaporkan. Penderaan itu membabitkan penderaan fizikal, emosi atau psikologi, diabaikan dan terdampar